Karadeniz dağlarına çelik kalkan
Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt’ta dik ve sarp yamaçlara toplam 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ yapıldı. Yıl sonuna kadar da yaklaşık 20 bin metre kare daha ağ serilmesi planlanıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü, dik ve sarp yamaçlara sahip Karadeniz yollarında emniyetli geçiş ile can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çelik grid ağ kaplama uygulama çalışmalarını sürdürüyor. Dik ve sarp yamaçlardaki yollarda kaya düşmesi tehlikesine karşı sürücüleri koruma amaçlı yapılan çelik ağ uygulaması en fazla 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ ile dağları, sarp ve dik yamaçları ile öne çıkan Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında yapıldı.
Karadeniz’de Trabzon’un ardından en fazla uygulama Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında gerçekleşti. Burada da toplam 764 bin 250 metre kare çelik ağ uygulaması yapıldı. Samsun 7. Bölge Müdürlüğüne bağlı yollarda ise toplamda 453 Bin metre kare çelik ağ uygulaması yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kaya düşmesi riski bulunan Karadeniz’deki dik ve sarp yamaçlardaki yollarda yürüttüğü çelik ağ uygulamaları şöyle;
TRABZON;
Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt illerinde yaklaşık 15 yıllık süreçte toplam 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ yapımı tamamlandı. 2024 yılı sonuna kadar da yaklaşık 20 bin metre kare daha ağ serilmesi planlanmakta.
KASTAMONU;
İnebolu-Kastamonu Devlet Yolu, Yenice-Karabük Yolu, Cide-Şenpazar Yolu, Devrek-Mengen Yolu, Ereğli-Zonguldak Yolu, Bartın-Abdipaşa Yolu, Kurşunlu-Korgun Yolu, Çerkeş-Kurşunlu-Ilgaz Yolu ve Çankırı-Şabanözü Yolu’nda toplam 764 bin 250 metre çelik ağ uygulaması gerçekleştirildi.
SAMSUN;
Amasya Çevre Yolunda 30 bin metre kare. Amasya-Taşova Yolu’nda 20 bin metre kare. Çorum-Sungurlu Yolu’nda 20 bin metre kare. Çorum-Merzifon Yolu’nda 5 bin metre kare. Oğuzlar İl Yolu’nda 55 bin metre kare. Merzifon-Osmancık-Tosya Yolu’nda 30 bin metre kare. Ordu Topçam-Mesudiye Yolu’nda 240 bin metre kare. Bolaman-Perşembe Yolu’nda 10 bin metre kare. Aybastı İl Yolu’nda 8 bin metre kare. Samsun Vezirköprü-Durağan Yolu’nda 15 bin metre kare. Tokat Çevre Yolu’nda 20 bin metre kare olmak üzere toplamda 453 Bin metre kare çelik ağ uygulaması yapıldı.
Dik ve sarp yamaçlardaki yollarda kaya düşmesi tehlikesine karşı sürücüleri koruma amaçlı yapılan çelik ağ uygulaması en fazla 587 bin metre kare çelik tel ağ ve 693 bin metre kare halka ağ ile dağları, sarp ve dik yamaçları ile öne çıkan Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında yapıldı.
Karadeniz’de Trabzon’u en fazla uygulama ile Kastamonu izledi. Burada da toplam 764 bin 250 metre kare çelik ağ uygulaması yapıldı. Samsun’da ise toplamda 453 Bin metre kare çelik ağ uygulaması yapıldı