E-Dergi
Sektör

Çöpü paraya, parayı istihdama çevirdi

Samsunlu İşadamı Kazım Kefeli, fabrikasında çıkan atık kâğıtları yeniden ekonomiye kazandırarak hem tesisini hem de pazarını büyülttü.

 Çöpü paraya, parayı istihdama çevirdi

Karton ve kâğıt üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarından Kefeli Ambalaj sahibi Kazım Kefeli, atık kâğıtları yumurta ve meyve viyöllerine dönüştürerek milli ekonomiye katkı vermeye başladı. Kefeli,” Çöp bile olsa ülke kaynaklarının heba olmasına gönlüm elvermedi. Şimdi hem ülkem, hem de biz kazandık “ diye konuştu.

YENİ PAZAR ALANLARI KAZANDI

Türkiye’de sektörünün öncü firmalarından Kefeli Ambalaj, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesinde çağın en son teknolojik yeniliklerine göre donatılı tesislerinde gerçekleştirdiği üretim ile ülke ekonomisine olan katkısını sürekli artırıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Kefeli, “  Şirket olarak imalatını yaptığımız oluklu mukavva ve karton üretiminden arta kalan ve çöpe giden atık kâğıtları yaptığımız ilave yatırımla yumurta ve meyve viyöllerine dönüştürerek ekonomiye kazandırdık. Böylece bir yandan çöpü ekonomiye kazandırırken diğer yandan da şirketimize yeni pazar alanı açtık “ dedi.

İş kollarında sürekli gelişim ve kalite için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan sürekli yatırım içinde olduklarını anlatan Kefeli, 300 metrekare gibi küçük bir alanda başlayan üretimlerinin AR-GE ve teknolojiye yaptıkları yatırım sayesinde bugün Samsun merkez OSB’de 18 bin metrekare alan üzerine kurulu modern bir fabrikaya dönüştüğünü söyledi.

DÜNYA ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA

Kefeli, iş kollarında 20 milyon dolar üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ve halen kâğıt ve karton sektöründe Karadeniz Bölgesinde önde gelen kuruluşlardan birisi olduklarını söyledi. Üretimleri ile uluslararası pazarda da etkin olma hedefiyle çalıştıklarını anlatan Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Kefeli, şöyle konuştu:

“Hedefimiz artık daha büyük. Bundan sonra ki yolculuğumuzda sektörümüzde dünyanın önde gelen firmalarından birisi olma hedefiyle ilerliyoruz. Viyöl üretimi bir süredir düşündüğümüz yatırımdı. Çok şükür başardık. Şuanda günlük üretimimiz 80 bin adet dolayında ama talep olması halinde daha artırabileceğiz. Her geçen yıl daha büyüyoruz. Ürünlerimizin internet üzerinden de satışı mevcut. Artan ürün çeşitliliğimiz fabrikamızın üretim kapasitesini artırdığı gibi istihdam sayımızı da sürekli artırıyor”

KARADENİZ’DE TEK FİRMA

Öte yandan oluklu mukavva üretiminde de Karadeniz Bölgesinin tek firması olduklarını kaydeden Kazım Kefeli, “Son teknolojinin kullanıldığı tesislerimizde işinin uzmanı yetişmiş insan gücümüzle her türlü mukavva üretimini yapıyoruz. Yani bizim üretim bantlarımızda bir sınır yok. Deterjan kolisinden yumurta, meyve hatta medikal viyöllere kadar müşteriden gelen her türlü talebe anında cevap verebiliyoruz. Kendi alanımızda Karadeniz de tek firmayız. Kefeli Ambalaj olarak artık e-ticarette de etkin biçimde yer almaya başladık ”dedi.

Kazım Kefeli, 2000 yılında kurulan firmalarının, muhtelif baskılı ve baskısız mukavva koli imalatları sektöründe küçük bir alanda faaliyette başladığını söyledi. Kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla sektöründe çıkış yakalayan firmanın 2006 yılında ise Ondokuz Mayıs Sanayi Sitesi’nde satın aldığı 600 metrekarelik yeni yerine geçmesiyle birlikte üretimini ve kalitesini yüzde yüz artırdı.

SAMSUN’DA KAZANDIK, SAMSUN’A YATIRDIK

Samsun’da kazandıklarını yine Samsun’da yatırıma dönüştürerek daha fazla istihdam sağlayıp daha fazla geniş pazara açıldıklarını anlatan Kazım Kefeli, “ Samsun OSB’de 14 bin 500 metre karesi kapalı 18 bin m2 arazi üzerinde günümüzün en son teknolojik yeniliklerine göre donatılı tesislerimizde ülkemiz ve şehrimizin ekonomisine katkı veriyoruz” dedi. Saatte 10.000 adet baskı yapan ve 5 renk baskı yapma, yapıştırma, sayma, bağlama ve özel kesimli koli basma özelliğine sahip Inline makine yatırımı ile baskı kalitesini ve üretim adetini arttırdıklarını söyleyen Kefeli, şu ifadelere yer verdi:

KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ

“ Teknolojik yatırım, AR-GE çalışmaları ve kaliteden taviz vermeyen firmamız, buğun oluklu mukavva levha üretimini gerçekleştiren Samsun ve Bölgesi’nde ilk firma olma gururunu yaşamaktadır. Bölgedeki imalat sanayisindeki gelişmelere ve AVM’lerin sayısının artmasına paralel olarak gelişimini ve üretim kapasitesini arttırmayı sürdüren firmamız, üretici firmaların ihtiyaç duydukları her türlü oluklu mukavva koliyi üretim düzeyinde daha kaliteli olması için makineleşmeye ağırlık vermiştir. Bu amaçla, daha güzel baskı ve yeni şekilli kutu üretim ve tasarımıyla sektörde hizmetlerini sürdürmektedir.

SEKTÖRDE İZLEYİCİ DEĞİL, LİDER

Kefeli Ambalaj olarak temel ilkemiz Dünya’da ve Türkiye’de sektörde teknolojik gelişme ve değişime uyum sağlamak, ürün ve hizmet kalitesini arttırmak, nitelikli bir kadro ve yeni teknolojilerle sektör içindeki hizmetlerini başarılı bir biçimde devam etmektedir. Kefeli Ambalaj insan kaynaklarının eğitilmesine, teknolojinin yenilenmesine ve müşteri odaklılık felsefesine karşı her zaman duyarlılık göstererek, sektörde izleyici değil lider olma yolunda kararlı adımlarına devam ederek, Samsun ilinde ve bölgede bu sektörde söz sahibi firma olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.”

 Teknolojik yatırım, AR-GE çalışmaları ve kaliteden taviz vermeyen firma, buğun oluklu mukavva levha üretimini ile Samsun ve Bölgesi’nde ilk olmanın gururunu yaşamakta

Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Kefeli, “  İmalatını yaptığımız üretimlerden arta kalan ve çöpe giden atık kâğıtları ilave yatırımla yumurta ve meyve viyöllerine dönüştürerek ekonomiye kazandırdık. Böylece bir yandan çöpü ekonomiye kazandırırken diğer yandan da şirketimize yeni pazar alanı açtık “

Kefeli Ambalaj’da temel ilke, Dünya’da ve Türkiye’de sektörde teknolojik gelişme ve değişime uyum sağlamak, ürün ve hizmet kalitesini arttırmak, nitelikli bir kadro ve yeni teknolojilerle sektör içindeki hizmetlerine başarılı bir biçimde devam etmektir.

 Tesisler, 14 bin 500 metre karesi kapalı 18 bin m2 arazi üzerinde en son teknoloji ile donatılı. Üretimiyle ülke ve şehir ekonomisine katkı veren şirket, Saatte 10.000 adet baskı yapan ve 5 renk baskı yapma, yapıştırma, sayma, bağlama ve özel kesimli koli basma özelliğinde Inline makine yatırımı ile baskı kalitesini ve üretimi artırıyor.