E-Dergi
Genel

Bakan Bolat: “Dijitalleşme Sürecinde Perakende Sektörünün Yanındayız”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Dijital döneme adaptasyon sürecinde perakende sektörünün yanında olacağız, ticaretin adil ve sürdürülebilir şekilde devam etmesine büyük önem veriyoruz."

 Bakan Bolat: “Dijitalleşme Sürecinde Perakende Sektörünün Yanındayız”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dijitalleşmenin sunduğu fırsatları değerlendirme konusunda perakende sektörüne tam destek verileceğini belirterek, “Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak, dijital döneme adaptasyon noktasında perakende sektörümüzün yanında olacağız. Ticaretin adil, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde devam etmesine büyük önem veriyoruz” dedi.

Bakan Bolat, 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferans ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, gelişen teknolojiyle birlikte perakende sektöründeki değişimlere dikkat çekti. Bolat, perakendecilerin sadece dijitale adapte olmasının yetmeyeceğini, fiziksel mağazalarla dijital ortamın entegrasyonunun da önemli olduğunu vurguladı.

Dijital Döneme Geçişte Tam Destek

Bolat, perakende sektörünün ekonomideki önemli rolüne işaret ederek, dijitalleşmenin getirdiği fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Hedefimiz, ticaretin adil ve sürdürülebilir bir ekosistemde, her bir paydaşın haklarının korunduğu bir ortamda sürdürülmesidir. Fırsatçılık ve fahiş fiyat uygulamalarıyla kararlı şekilde mücadele ediyoruz” diye ekledi.

Sıkı Denetim ve Gözetim Faaliyetleri

Bakan Bolat, 81 ilde piyasa denetim ve gözetim faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, bu süreçlerde üretici, tedarikçi, perakendeci ve tüketicilerin haklarının korunmasına büyük özen gösterildiğini ifade etti. Ayrıca bugüne kadar 106 bin 160 işletme ve 711 bin 431 ürünün denetlendiğini açıkladı.

2026 Yılı Enflasyon Hedefi

Enflasyonu 2026 yılında tek haneye indirme hedefini hatırlatan Bolat, hükümetin kararlı adımlarla ekonomik dalgalanmaları en aza indirmeyi amaçladığını vurguladı. “Düşük enflasyon ve istikrarlı ticaret, tüm paydaşların yararına olacak. Ekonomik istikrarla birlikte güçlü büyüme dönemine gireceğiz” dedi.