E-Dergi
Ekonomi

Borusan Ventures’tan İlk Yatırım: DC Connected

Borusan Ventures, ilk yatırımını Almanya merkezli DC Connected’a yaptı. Yapay zeka tabanlı araç verisi çözümleri sunan DC Connected, satış sonrası hizmetleri iyileştirmeyi hedefliyor. Borusan, 2,1 milyon euro değerindeki bu tohum yatırım turuna dahil oldu.

 Borusan Ventures’tan İlk Yatırım: DC Connected

80. yılını kutlayan Borusan, yeni kurduğu girişim sermayesi kolu Borusan Ventures ile ilk yatırımını Almanya merkezli DC Connected’a yaptı. DC Connected, yapay zeka destekli platformuyla otomotiv dünyasında araçlardan elde edilen verilerle satış sonrası hizmetleri iyileştirmeyi hedefliyor. Şirket, araç sorunlarını Sanal Teknisyen ile çözerek uzaktan yardım ve akıllı teşhis gibi çözümler sunuyor.

Borusan Ventures, DC Connected’ın 2,1 milyon euroluk tohum yatırım turuna katılırken, diğer yatırımcılar arasında Venpace, Atlas Ventures, APX ve Bloomhaus Ventures bulunuyor. DC Connected’ın kurucuları arasında otomotiv tamiri uzmanı Dennis Christ, sigorta sektörü deneyimli Ralf Schollenberger ve yazılım geliştirme uzmanı Willian Servigna yer alıyor.

Borusan Grubu’nun 3. nesil hissedarlarından Defne Kocabıyık Narter, Borusan Ventures’ın stratejik ve finansal getiri sağlama hedefiyle kurulduğunu belirtti. Narter, bu yatırımın Borusan Otomotiv için fırsatlar sunduğunu ve müşteri deneyimini geliştireceğini vurguladı.

Borusan Ventures, global çapta büyüyebilecek girişimlere finansal destek sağlamanın yanı sıra, Borusan’ın 80 yıllık tecrübesini ve kaynaklarını da sunarak destekliyor. Yatırım ekibinde, Silikon Vadisi’nde deneyimli Timo Kilp, ABB Ventures ve Total Energies Ventures’in eski yöneticisi Girish Nadkarni, ve NATO Innovation Fund’un Yönetim Kurulu üyesi Ebru Dorman gibi isimler bulunuyor. Borusan Ventures, her yıl yaklaşık 5 girişime yatırım yapmayı planlıyor.