E-Dergi
Genel

Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Yeni Düzenleme

Enerji Bakanı Bayraktar, yüksek gelirli tüketiciler için elektrik ve doğalgaz faturalarında gelire dayalı düzenleme yapılacağını duyurdu. Devlet, 1000 TL'lik faturanın %60'ını karşılıyor.

 Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Yeni Düzenleme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına gelire dayalı yeni bir ödeme düzenlemesi getirileceğini açıkladı. Bu düzenleme ile yüksek gelir grubuna sahip tüketicilere maliyetler daha yüksek yansıtılacak. Bayraktar, şu anda 1000 TL’lik elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60’ının devlet tarafından karşılandığını belirtti.

Salgın döneminden bu yana enerji desteği sağlandığını vurgulayan Bayraktar, bu desteklerin bütçe imkanlarına göre sürdürüleceğini, ancak daha dar gelirli vatandaşların destekten daha fazla yararlanabilmesi için gelire dayalı bir modelin uygulanacağını ifade etti. Yüksek tüketimli ve yüksek gelirli hanelerin, enerji maliyetlerini daha fazla ödemesi öngörülüyor. Bu modelin enflasyona etkilerini değerlendirmek için Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli çalışılacak.