E-Dergi
Sektör

HİTİT YALITIM ÇORUM'A OLAN KATKISINI ARTIRIYOR

Hitit Yalıtım, üretimi ile enerjinin verimli ve etkin kullanılması yanında tüketiminin de azaltılarak çevre kirliliğinin önlenmesini sağlıyor.

 HİTİT YALITIM ÇORUM'A OLAN KATKISINI ARTIRIYOR

Hitit Yalıtım, Genel Müdürü Furkan Kayış,” Yalıtım ve ambalaj malzemeleri alanında en yeni ve ileri üretim teknolojiler ile elde ettiğimiz ürünlerimizle şehrimize, bölgemize ve ülkemize olan katkımızı sürekli artırıyoruz “dedi.

Ürün kalitesi ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi ile sektörde sürekli ve istikrarlı bir gelişim izlediklerini ifade eden Genel Müdür Furkan Kayış,” En yeni ve ileri üretim teknolojileri kullanılarak üretilen ürünlerimiz; kalite yönetim sistemleri kapsamında bulunan etkin üretim ve laboratuvar kontrolleri sonucunda kullanıma sunulmakta. Kaliteden asla taviz vermeden uygun fiyat ve zamanında teslimat ile yakaladığımız müşteri memnuniyeti odaklı çalışmamızla pazardaki etkinliğimizi sürekli artırıyoruz” diye konuştu.

Genel Müdür Kayış, Çorum Organize Sanayi Bölgesinde 9 bini kapalı 17 bin metrekare alana kurulu modern tesislerinde faaliyet yürüten Hitit Yalıtımın yaptığı üretimi ile enerjinin verimli ve etkin kullanılması yanında tüketiminin de azaltılarak çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunduğunu ifade etti. Kayış, “Yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz yatırımlarla ürünlerimizi çevreye duyarlı bir şekilde üretmekte, kurduğumuz geri dönüşüm tesisi ile yüzde yüze yakın bir geri dönüşüm oranı yakalamaktayız. “ dedi.

ÜRETİM BANTLARINDA KADIN ÇALIŞAN

Hitit Yalıtım ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Ltd. Şirketinin yalıtım malzemeleri sektöründe artan talebe karşı alternatif kuruluş olarak EPS ( Expanded Polystren / Genleştirilmiş Polistiren) yalıtım malzemeleri üretimi yaptığını anlatan Şirket Genel Müdürü Furkan Kayış, konuşmasında yıllık üretim kapasitelerinin 4 bin ton dolayında bulunan tesislerinde kadın istihdamına da önem vermeye başladıklarını söyledi.

 Kayış, “Hitit Yalıtım bölgede bir ilke imza atarak üretim sahasında kadın personel çalıştırmaktadır. Kadın personellerimiz idari personel kısmının yüzde 60’ını oluştururken üretim sahasının yüzde 15’ini oluşturmakta” dedi.

Hitit Yalıtımın gelecek yıllardaki iç ve dış pazarlar hedefleri hakkında da bilgi veren Furkan Kayış,” Atık toplama lisansımızla ürünlerimizde kullanılan geri dönüşüm miktarını artırarak daha çevreci ürün elde etmiş bulunmaktayız. Bir sonraki hedefimiz gelecek yıllar içeresinde karbon ayak izine önem veren öncü bir fabrika olmaktır” diye konuştu.

SEKTÖRDE YATIRIMLARI SÜRECEK

Genel Müdür Furkan Kayış, Hitit Yalıtımın yüzde 80 oranında ambalaj malzemesi, yüzde 20’de yalıtım malzemesi imalatı yaptığını bildirdi. Daha fazla istihdam için yatırımlarına devam edeceklerini belirten Kayış,” Hedefimiz yıllık üretim kapasitemizi artırarak öncü bir firma olmak ve yüzde 50 daha fazla istihdam sağlayarak buna bağlı kadın personel sayımızı daha artırarak hem evde bulunan kadınlara iş imkânı sağlamak hem de memleketimiz Çorum’un gelişmesine katkı vermek istemekteyiz.

Hitit Yalıtım kaliteden asla taviz vermeden uygun fiyat ve zamanında teslimat ile yakaladığı müşteri memnuniyeti odaklı çalışmasıyla pazardaki etkinliğini sürekli artırıyor.

Şirket, Çorum Organize Sanayi Bölgesinde 9 bini kapalı 17 bin metrekare alana kurulu modern tesislerinde yüzde 80 oranında ambalaj malzemesi, yüzde 20’de yalıtım malzemesi imalatı yapıyor.

Hitit Yalıtım bünyesinde kadın personeller, idari kısmın yüzde 60’ını, üretim sahasının ise yüzde 15’ini oluşturmakta.