E-Dergi
Genel

Ordu-Giresun Havalimanı 50 Gün Uçuşlara Kapatılacak

Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 16 Eylül-5 Kasım 2024 tarihleri arasında 50 gün süreyle uçuşlara kapatılacak. Havalimanı, bu süreçte PAT saha onarımı ve apron genişlemesi işlemleri görecek. Son uçuş İstanbul'a yapılacak.

 Ordu-Giresun Havalimanı 50 Gün Uçuşlara Kapatılacak

Türkiye ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 50 gün süreyle uçuşlara kapatılacak. 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan ve yıllık bir milyondan fazla yolcu ağırlayan havalimanı, 16 Eylül-5 Kasım 2024 tarihleri arasında kapalı olacak.

Havalimanı, bu süreçte PAT saha onarımı ve apron genişlemesi işlemleri görecek. Yapılacak çalışmalar kapsamında 5 uçak park sahası 9’a çıkarılacak ve mevcut taksi yoluna ek olarak ikinci bir taksi yolu inşa edilecek.

Son uçuşunu 16 Eylül 2024 tarihinde saat 21:40’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirecek olan havalimanı, bakım çalışmalarının ardından yeniden hizmete girecek. 2023 yılında da benzer bir kapama işlemi yaşanan havalimanı, bu süre zarfında yolculara olası mağduriyetleri önlemek için alternatif düzenlemeler yapmayı planlıyor.